ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
January 30, 2017
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
September 28, 2017
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
January 30, 2017
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
September 28, 2017

 

 

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης διαπιστώνεται ολοένα και περισσότερο η απόσταση που δημιουργείται ανάμεσα στους ανθρώπους, οι οποίοι διαχωρίζουν τη θέση τους έναντι των συνανθρώπων τους με οικονομικά κριτήρια. Είναι κάτι που στον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούσε να θεωρηθεί  αυτονόητο, όχι όμως και στο έθνος των Ελλήνων που έζησε και μεγαλούργησε έχοντας ως γνώμονα την οικογένεια και την κοινωνική συνοχή. Αυτή την ηθική απόσταση υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που την διαψεύδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  βοηθώντας το συνάνθρωπό τους.

Χθες, 30 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30 σε μια σεμνή τελετή στο Ίδρυμα Κόκκορη η κ. Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή, Διευθυντικό στέλεχος του Ιασίου Θεραπευτηρίου Καλλιθέας  και ο σύζυγός της, κ. Θεόφιλος Κοντομήτρος, Διαχειριστής της κλινικής και επιχειρηματίας, δώρισαν στο Ίδρυμά μας έναν αυτόματο επαγγελματικό απινιδωτή κι ένα πουλμανάκι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τους ενοίκους της Στέγης μας «Το Ψαραύτειο» , όπως επίσης και χορηγία για την ασφάλεια του κτηρίου. Ενστερνιζόμενοι δε τις ανάγκες των ενοίκων μας στη Γλυφάδα και στο Μαρούσι συνήψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την ως άνω Γενική Κλινική προκειμένου να παρέχονται δωρεάν προγραμματισμένες υπηρεσίες υγείας.

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης ο Διευθυντής του Ιδρύματος και Γραμματέας του Δ.Σ., Πανοσιολ. Αρχιμ. Δρ Νικόδημος Φαρμάκης, παρέλαβε κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του Δ.Σ. τις ως άνω δωρεές και υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας μεταφέροντας ταυτόχρονα στους εμπνευστές των χορηγιών, κ. Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή και Θεόφιλο Κοντομήτρο,  τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, Πρόεδρου του Δ.Σ., και των λοιπών μελών του Δ.Σ.

Τόνισε δε τέλος ότι όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι το φως της ελπίδας θα παραμένει άσβεστο, η ηθική και πνευματική απόσταση μεταξύ των ανθρώπων θα φθίνει και μέρος αυτής θα καταλαμβάνει η ανιδιοτελής αγάπη ανθρώπων που υπάρχουν να διδάσκουν ανθρωπιά.

Comments are closed.