Στη συμβολή των οδών Αγαμέμνονος και Προμηθέως 28 στην Άνω Γλυφάδα συναντά κανείς το κτήριο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Μαρία Κόκκορη». Έπειτα από επτά χρόνια λειτουργίας των Σ.Υ.Δ. μπορούμε να πούμε ότι έχουμε επιτύχει να δημιουργήσουμε ένα χώρο απολύτως λειτουργικό,  πλήρως ανταποκρινόμενο στις ανάγκες  των ενοίκων.

Οι τρεις όροφοι του κτηρίου με καλαίσθητη και διακριτική διακόσμηση δημιουργούν μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Στο ισόγειο του κτηρίου σας καλωσορίζει ένας μοντέρνος χώρος υποδοχής, όπου συναντά κανείς οποιαδήποτε στιγμή κάποιον από το προσωπικό των Σ.Υ.Δ.

Συνεχίζοντας αριστερά βρίσκεται η τραπεζαρία σε μια ευρύχωρη αίθουσα, η οποία συνδέεται άμεσα με την κουζίνα. Η κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με κάθε σύγχρονο μέσο, λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του συστήματος HACCP.

Στον ίδιο όροφο βρίσκεται ο αγαπημένος χώρος συνάντησης των ενοίκων, το σαλόνι, το οποίο σε κλασσικές, αρχοντικές γραμμές δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και μας προσκαλεί να γιορτάζουμε μαζί με τους φίλους μας κάθε όμορφη στιγμή.

Στον ίδιο όροφο, δεξιά από το χώρο υποδοχής συναντάμε την πρώτη μονάδα με εννέα  υπνοδωμάτια. Σε κάθε δωμάτιο έχει δοθεί προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια κι έτσι ξεδιπλώνεται μια παλέτα ζεστών και φιλόξενων χρωμάτων που κάνει τη διαμονή των ενοίκων πιο ευχάριστη. Καλαίσθητη επίπλωση, άφθονο φυσικό φως, μεγάλα μπαλκόνια είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά των δωματίων μας. Κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει φυσικά δική του ατομική τουαλέτα, ειδικά προσαρμοσμένη για άτομα και με ειδικές ανάγκες.

Ανεβαίνοντας τις σκάλες, στον 1ο όροφο αριστερά μας συναντάμε τη δεύτερη μονάδα των Σ.Υ.Δ. με τα υπόλοιπα εννέα δωμάτια. Λίγο πιο πέρα και δεξιά βρίσκονται τα εργαστήρια των ενοίκων, εργαστήρια καλόγουστα, εξοπλισμένα με κάθε σύγχρονο εποπτικό μέσο. Συγκεκριμένα, διαθέτουν  διαδραστικό πίνακα, ο οποίος καθιστά τη μάθηση όχι μόνο αποτελεσματικότερη, αλλά και πιο ευχάριστη και δημιουργική. Η χρήση όμως των νέων τεχνολογιών δε σταματά εκεί. Τα εργαστήριά μας είναι εξοπλισμένα με πολλούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και με υπολογιστή αφής(ipad), η χρήση του οποίου είναι πολύ εύκολη για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στον ίδιο όροφο συναντά κανείς τα γραφεία της διεύθυνσης, τη γραμματεία, το γραφείο της κοινωνικού λειτουργού, της ψυχολόγου, των ειδικών παιδαγωγών, το λογιστήριο καθώς και το δωμάτιο νοσηλείας-φαρμακείο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κάθε σύγχρονο ιατρικό μέσο όπως το λαρυγγοσκόπιο, οβίδα οξυγόνου, καρδιογράφο κ.α.

Επειδή και εμείς πιστεύουμε ότι η γυμναστική επιφέρει πληθώρα οφελών για την υγεία, την ευεξία και την αναζωογόνηση του ανθρωπίνου σώματος, έχουμε φροντίσει ώστε στο ημιυπόγειο του κτηρίου να λειτουργεί το γυμναστήριό μας, εξοπλισμένο με όλα τα βασικά είδη γυμναστηρίου, όπως διάδρομο, ποδήλατο, στρώματα γυμναστηρίου, λάστιχα και μπάλες για pilates.Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το φυσικοθεραπευτήριο. Υπάρχει ακόμη στον ίδιο χώρο εγκατάσταση home cinema για προβολή ταινιών, μεγάλα τραπέζια προσφερόμενα για επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική και χειροτεχνίες.

Απέναντι από το γυμναστήριο βρίσκονται η μεγάλη ιματιοθήκη, τα επαγγελματικά πλυντήρια και τα στεγνωτήρια, ώστε οι ανάγκες των ενοίκων μας να εξυπηρετούνται το ταχύτερο δυνατό.

Στο ανατολικό μέρος του ίδιου επιπέδου βρίσκεται το εργαστήριο μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, όπου ξεδιπλώνεται η δημιουργική τάση των ενοίκων. Παραπλεύρως βρίσκεται η κεντρική αποθήκη τροφίμων και αναλωσίμων ειδών. Ολόκληρο το κτήριο κλιματίζεται από κεντρική μονάδα.

Στον προαύλιο χώρο μας βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου καθώς κι ο καταπράσινος κήπος μας. Το κτήριο διαθέτει ακόμη υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας φύλαξης και εποπτείας, συστήματα ανίχνευσης και πυρόσβεσης με τις εξόδους κινδύνου σε κάθε όροφο. Η μετακίνηση στους ορόφους πραγματοποιείται με σκάλες και ασανσέρ. Στην είσοδο του κτηρίου υπάρχει ράμπα καταλλήλως διαμορφωμένη για αναπηρικά αμαξίδια.