ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ Σ.Υ.Δ. Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
May 16, 2014
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΟΚΚΟΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΕ ΑΕΚ
October 19, 2014

                                                                   

 

1

Ημερίδα: Αποτυπώνοντας μια δημιουργική πορεία στις Σ.Υ.Δ. «Μ. Κόκκορη»

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Μαρία Κόκκορη” (Σ.Υ.Δ), οι οποίες φιλοξενούν κορίτσια με Σύνδρομο Down και Νοητική Υστέρηση, σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν στις 23 Ιουνίου 2014 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα, 6ος όροφος) στο πλαίσιο των δύο χρόνων λειτουργίας τους.

Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση του κοινού από διακεκριμένους επιστήμονες για θέματα που αφορούν τη νοητική υστέρηση και το σύνδρομο Down και τα οποία ως τώρα έχουν συζητηθεί ελάχιστα, αν όχι καθόλου. Παραδείγματα τέτοιων ομιλιών είναι η σεξουαλική αγωγή των ατόμων με νοητική υστέρηση και η κακοποίησή τους, η εργασιακή εξουθένωση που βιώνουν όσοι εργάζονται σε ανάλογες δομές, η στήριξη της οικογένειας, ο σχεδιασμός των Σ.Υ.Δ. του μέλλοντος κ.α.

Την ημερίδα θα χαιρετήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β΄, ως πρόεδρος του Δ. Σ. του ιδρύματος και οι  ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο «Αποστολή», κ. Κων/νος Δήμτσας και ο Διευθυντής των Σ.Υ.Δ., Αρχιμ . Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος θα εκθέσει την εξέλιξη και την πρόοδο των Σ.Υ.Δ. τα δυο τελευταία χρόνια, αλλά και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ανέκυψαν στο διάστημα αυτό. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.kokkori.gr, ή το facebook (IdrimaKokkori και Ίδρυμα Μ. Κόκκορη) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( info@kokkori.gr)  ή στο τηλέφωνο: 210- 9641782. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά  στη διεύθυνση www.kokkori.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Οι ΣΥΔ συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία και λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με νοητική υστέρηση ή με σύνδρομο Down στο κληροδότημα «Μ. Κόκκορη» από το Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, Άξονας Προτεραιότητας 11.

 

                                                                           O Διευθυντής των Σ.Υ.Δ

  

                                                                                 Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης

 

 2

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Comments are closed.