ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

ΗΜΕΡΙΔΑ:”ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ Σ.Υ.Δ. ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ”
January 3, 2014
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ:”ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ Σ.Υ.Δ Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ”
April 26, 2014
ΗΜΕΡΙΔΑ:”ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ Σ.Υ.Δ. ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ”
January 3, 2014
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ:”ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ Σ.Υ.Δ Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ”
April 26, 2014

Την 8η του μηνός Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:30, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή και με Σύνδρομο Down, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Άνω Γλυφάδα, τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των ευεργετών και εθελοντών μας, οι οποίοι παρέλαβαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματός μας, τιμητικές πλακέτες για την συνολική προσφορά τους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρατέθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν όλων των τιμωμένων.

Την εκδήλωση προσεφώνησε ο Διευθυντής του Ιδρύματος και Γραμματέας του Δ.Σ. αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης. Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος αφού έλαβε τον λόγο και απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: είμαι απόψε εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που από την αρχή έως σήμερα κοπιάσατε και προσφέρατε στον χώρο ο καθένας αυτό που είχε δυνατότητα, προκειμένου αυτός ο χώρος να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον π. Νικόδημο που κατάφερε να αναπτύξει έναν τέτοιο οργανισμό προσφοράς σε τέτοιο βαθμό, ώστε πολλοί να θαυμάζουν πραγματικά αυτό το έργο. Ευχόμαστε να συνεχίσετε να προσφέρετε πάνω από όλα Αγάπη… ο Μακαριώτατος εξήρε τον επαγγελματισμό όλου του προσωπικού και της διοικήσεως και τόνισε πως, τέτοια έργα δεν προκόπτουν αν οι εργαζόμενοι δεν προσφέρουν την ψυχή τους στην υπηρεσία αυτών των ατόμων.

Ο τιμώμενος ομότιμος καθηγητής της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών, τόνισε: Μακαριώτατε, είμαι πλέον των σαράντα ετών στην ψυχική υγεία, έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και σας διαβεβαιώνω πως σαν αυτή την δομή δεν υπάρχει πουθενά. Προτείνω να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και εκπαίδευσης για τους φοιτητές των συναφών επαγγελμάτων, διότι έχουν να ωφεληθούν τα μέγιστα…
Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. ΠΑΥΛΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Οικουμενικού Θρόνου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κων/νος Κόκκορης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σχήμα εθελοντών του Ιδρύματος.

Εκ του Ιδρύματος
Ο Διευθυντής

Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης

Comments are closed.